Voordelen van online backup?

Codering van bestanden

Bestanden worden, voordat deze worden verstuurd naar de GoBackup Offsite Backup Server, gecodeerd. Dit zodat niemand zonder sleutel de inhoud van uw bestanden kan bekijken.

Rapporten per e-mail

U ontvangt na elke backup, per e-mail, een rapport over de backup. Hierin staat of de backup zonder fouten is voltooid, hoelang de backup bezig is geweest, hoeveel er is verstuurd en eventuele foutmeldingen. U kunt dus makkelijk en snel zien of uw backup gelukt is.

Eenvoudig bestanden herstellen

U kunt uw bestanden eenvoudig herstellen via de GoBackup Online Backup Manager of via uw browser. De laatste maakt mogelijk dat u vanaf elke op internet aangesloten computer (welke geschikt is voor Java2 Runtime Environment 1.2.1 of hoger) uw bestanden kunt herstellen.

Bestandsgeschiedenis

Met GoBackup wordt een geschiedenis van gewijzigde bestanden bijhouden. Als u bijvoorbeeld dagelijks wijzigingen in een bestand (bijvoorbeeld een Excel sheet) maakt en van dit bestand een backup maakt zullen eerdere versies van dit bestand ook bewaard blijven op de GoBackup Offsite Backup Server.

Hierdoor wordt dus een geschiedenis van het bestand bijgehouden en kunt u ook eerdere versies herstellen van de GoBackup Offsite Backup Server (dit geldt ook voor verwijderde bestanden).

Direct veilig

Backups worden uitgevoerd op de door u aangegeven frequentie en tijd. Tijdens de backup worden uw bestanden verstuurd naar de GoBackup Offsite Backup Server, welke is geplaatst in een uiterst veilige externe locatie. U hoeft dus geen tapes meer te verplaatsen naar een externe locatie.

De GoBackup Offsite Backup Server is geplaatst in het datacenter van SIG Telehousing te Groningen. Dit pand is voorzien van redundant internet connectie (GN-IX internet backbone), gas-blusinstallatie, klimaatcontrole, 24 * 7 fysieke bewaking en UPS backup. Dit laatste houdt in dat accu's en dieselgeneratoren de stroomvoorziening overnemen bij een stroomstoring.

Alleen nieuwe en gewijzigde bestanden

Bij de eerste (initiële) backup zal van alle geselecteerde bestanden een backup worden gemaakt. Als de backup, na deze initiële backup, weer wordt uitgevoerd zal alleen van nieuwe en gewijzigde bestanden een backup gemaakt worden. Dit omdat er al een backup is van de niet gewijzigde bestanden.

Vaak is het gemiddelde percentage wijzigingen in bestanden van een backupreeks ongeveer 2 procent. Dit betekent dat als u een backupreeks hebt van totaal 5 GB en de initiële backup is al verstuurd, er bij de volgende backups ongeveer 100 MB verstuurd moet worden in plaats van 5 GB.


Copyright © GoBackup 2005 - 2008 | Algemene voorwaarden | Disclaimer